Valmistuvalla lähihoitajaopiskelijalle

Lähihoitajan tutkinnon suorittaneiden Valvira hakemusohjeet

Onnittelut ammattiin valmistumisesta!

Tiesitkö, että voit rekisteröityä sekä sosiaali- (Suosikki) että terveydenhuollon (Terhikki) puolelle?

Valvira suositteleekin sinua rekisteröitymään kumpaankin rekisteriin heti, kun olet valmistunut. Sosiaalihuollon puolella työskennellessäsi sinulla täytyy olla Suosikki-rekisterimerkintä, jotta voit käyttää lähihoitajan nimikettä. Lisäksi työnantajat useimmiten haluavat, että terveydenhuollon puolella työskentelevillä lähihoitajilla on Terhikki-rekisteröinti.

Rekisteröitymistä varten sinun täytyy tehdä hakemus. Ohjeet hakemuksen tekemiseen löytyvät verkkosivuiltamme: https://valvira.fi/ammattioikeudet/suomessa-koulutettu-lahihoitaja .

Hakeminen on kätevintä ja nopeinta Valviran sähköisen asiointipalvelun kautta: https://services.valvira.fi/landing.html .
Sähköisessä asiointipalvelussa sinun kannattaa antaa suostumus sähköiseen tiedonantoon. Tällöin päätös tulee asiointitilillesi heti, kun se on tehty Valvirassa. Päätöksen saamisen jälkeen tallenna päätös itsellesi talteen.

Huomaathan, että hakemuksesi Valviraan ovat maksullisia. Ajankohtaiset tiedot maksuista löytyvät aina kunkin hakemusohje-sivun kohdasta ”Maksut”. Lasku päätöksestä lähetetään postissa päätöksenteon jälkeen.  Jos haet rekisteröintiä sekä Suosikki- että Terhikki-rekistereihin, saat postissa kaksi erillistä laskua.

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä meihin sähköpostilla tai puhelimella:

 [email protected]

 [email protected]

 0295 209 550 (ma, ti, to ja pe kello 10–11)