Tiedote viihtyvyyskyselystä

Tiedote viihtyvyyskyselystä

Livian kaikille opiskelijoille suunnattu Viihtyvyys -kysely oli auki marraskuussa -23 neljä viikkoa. Vastauksia kyselyyn saatiin yhteensä 298 joka oli 10 % enemmän kuin 2022, KIITOS kaikille vastanneille!

Anonyymillä kyselyllä kartoitimme opiskelijoiden viihtyvyyttä. Kysely tarjoaa oppilaitokselle arvokasta tietoa siitä mikä toimii ja mikä vastaavasti tarvitsee vielä kehittämistä. Kysely teetettiin nyt kolmatta kertaa - perinnettä tullaan jatkamaan. 

Kuraattorimme Martti Haikka on purkanut vastaukset alkuvuodesta 2024. Tulokset esiteltiin 30.1. Livian opiskeluhuollon ohjausryhmälle. Nyt kooste kyselyn tuloksista toimitetaan kaikkien Livian opiskelijoiden ja huoltajien saataville Wilma-tiedotteena. Tulokset esitellään Livian koko henkilöstölle 4.3.

Ja nyt niistä tuloksista:

Kun huomioidaan kyselyyn "täysin tai osittain samaa mieltä" vastanneet niin:

Kehittämisideoita kyselystä nousi yleiseen viihtyvyyteen liittyen:

Kehittämisideoita asuntolan viihtyvyyteen liittyen:

Kyselyssä selvitettiin myös kiusaamista. Kun huomioidaan kyselyyn "täysin tai osittain samaa mieltä" vastanneet niin:

Livian opiskelijoiden kokemukset kiusaamisesta vaatii lisää selvittämistä mahdollisten opistokohtaisten erojen tavoittamiseksi. 

MUTTA nyt heti uskallamme sanoa, että tämä on ennen kaikkea MEIDÄN JOKAISEN Livialaisen vastuulla - pystymme ehdottomasti parempaan! Eli haastammekin jokaisen nyt pohtimaan, että miten minun on hyvä olla, jotta meidän kaikkien on hyvä olla?

Meillä kaikilla on lakiinkin kirjattu oikeus turvalliseen oppimisympäristöön. Mutta meillä on myös lakiin kirjattu velvoite käyttäytyä muita kiusaamatta ja syrjimättä sekä muiden opiskelijoiden, oppilaitosyhteisön tai opiskeluympäristön turvallisuutta tai terveyttä vaarantamatta (Laki ammatillisesta koulutuksesta 11.8.2017/531 80§ ja 94§).

Oppilaitos selvittää kiusaamisesta ilmoittamisen kanavien kehittämismahdollisuuksia. 

Lisätietoa kyselystä ja sen tuloksista saat halutessasi kuraattorilta: [email protected] ja lisätietoa tuloksiin liittyvistä kehittämistoimista saat Peimarin koulutuskuntayhtymän johtajalta: [email protected]